Deser czekoladowo-miętowy
Deser Czekoladowo-Miętowy to przepis bezglutenowy na 20 porcji. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 7 g białka i 34 g tłuszczu. Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako deser, a jego przygotowanie zajmuje około 15 minut. Mieszanka brązowego cukru, masła, czekolady i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis wypróbowało i polubiło 107 osób. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 40%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zupa Deserowa Z Miętową Czekoladą, Deser Czekoladowo-Miętowy Eclair i Mrożony Deser Czekoladowo-Miętowy.
Instrukcje
Na patelni rozpuść 1/2 szklanki masła.
Dodaj kokos; gotuj i mieszaj, aż uzyskasz złoty kolor.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj brązowy cukier i orzechy pekan; Dobrze wymieszać. Odłóż 1 filiżankę.
Wciśnij pozostałą mieszankę kokosową na spód i boki natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali danie.
W rondlu ustawionym na średnim ogniu rozpuść czekoladę i pozostałe masło.
Dodaj cukier i mleko. Doprowadzić do powolnego wrzenia; gotować przez 5 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać z wanilią. Fajny; zalać mieszanką kokosową.
Na wierzchu rozsmaruj lody.
Posypać zarezerwowaną mieszanką kokosową. Zamrażaj przez 6-8 godzin lub przez noc.
Wyjąć z zamrażarki na 15 minut przed podaniem. Deser można zamrozić do 2 miesięcy.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Deser świetnie komponuje się z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "