Deser cytrynowy z twarogiem cytrynowym i kandyzowaną skórką cytrynową

Deser cytrynowy z twarogiem cytrynowym i kandyzowaną skórką cytrynową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj cytryny z twarogiem cytrynowym i kandyzowaną skórką cytrynową. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 634 kalorie. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajka, cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kandyzowana Skórka Cytrynowa, Aperitif Champagne-Limoncello z kandyzowaną skórką cytrynową, oraz Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyłożyć małą blachę do pieczenia folią. Za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę z cytryn w długie paski (tylko żółta część).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Umieścić w małym rondlu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby obficie pokryć; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Drenaż. Blanszowanie powtórzyć jeszcze 2 razy.
5
Skórkę cytrynową pokroić w paski o szerokości 1/8 cala. 2 szklanki cukru i 2 szklanki wody zagotować w średnim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować delikatnie 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać skórkę cytrynową; dusić na wolnym ogniu, aż skórka będzie przezroczysta, około 15 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść skórkę do przygotowanego arkusza; posypać 1 szklanką cukru i wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
7
Pozostawić do wyschnięcia w temperaturze pokojowej 2 godziny.
8
Przenieść mieszaninę skórki cytryny do hermetycznego pojemnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
9
Wlać syrop do miski. (Kandyzowana skórka cytrynowa i syrop mogą być wykonane 3 dni wcześniej. Skórkę przechowywać w temperaturze pokojowej. Przykryć i schłodzić syrop.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Ubić żółtka, całe jajka, cukier, sok z cytryny i sól, aby wymieszać w górnej części podwójnego kotła na ledwo gotującej się wodzie (nie pozwól, aby miska dotykała wody); ubijać stale, aż mieszanina zgęstnieje i natychmiastowo odczytany termometr rejestruje 71°, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
JajkoJajko
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Przenieść do szklanej miski; umieścić folię bezpośrednio na powierzchni; przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Drobno posiekać tyle kandyzowanej skórki cytryny, aby zmierzyć 1/4 szklanki; umieścić w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wymieszać w 1/2 szklanki twarogu cytrynowego; przykryć i schłodzić. Ubij śmietanę do ubijania w dużej misce, aż uformują się szczyty. Złóż 1 szklankę bitej śmietany do pozostałego twarogu cytrynowego; przykryć i schłodzić. Przykryć pozostałą bitą śmietaną; schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Bita śmietanaBita śmietana
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Linia sześć 3/4-filiżanki suflet naczynia (3 cale średnicy z 1 1/2-cala-wysokie boki) z folii, pozostawiając 3-calowy zwis.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Cut ladyfingers na 2-calowe długości, zastrzegając końce. Stań 7 kawałków ladyfinger pionowo obok siebie, zaokrąglony bok na zewnątrz, wokół wewnętrznej krawędzi każdego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
7
Umieść zarezerwowane końcówki ladyfingers na dnie każdego naczynia, całkowicie pokrywając.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
8
Pędzel ladyfingers lekko z syropem cytrynowym. Łyżka 1/4 szklanki mieszanki śmietany cytrynowej do środka każdego naczynia. Delikatnie rozprowadzić 1 łyżkę mieszanki lemon curd-peel na wierzchu każdego. Schłodzić co najmniej 2 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać schłodzone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
SyropSyrop
KremKrem
CytrynaCytryna
9
Używając folii jako pomocy, wyciągaj z soufflé potrawy. Ostrożnie odklej plastikową folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
10
Miejsce na talerzach. Łyżka reserved bitą śmietaną w torbie cukierniczej wyposażonej w końcówkę średniej Gwiazdy. Rozeta z bitą śmietaną na szczycie każdej charlotte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
11
Posypać każdą kandyzowaną skórką cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn