Deser cytrynowy z twarogiem cytrynowym i kandyzowaną skórką cytrynową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj cytryny z twarogiem cytrynowym i kandyzowaną skórką cytrynową. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 634 kalorie. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajka, cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kandyzowana Skórka Cytrynowa, Aperitif Champagne-Limoncello z kandyzowaną skórką cytrynową, oraz Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć małą blachę do pieczenia folią. Za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę z cytryn w długie paski (tylko żółta część).
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby obficie pokryć; doprowadzić do wrzenia.
Drenaż. Blanszowanie powtórzyć jeszcze 2 razy.
Skórkę cytrynową pokroić w paski o szerokości 1/8 cala. 2 szklanki cukru i 2 szklanki wody zagotować w średnim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować delikatnie 5 minut.
Dodać skórkę cytrynową; dusić na wolnym ogniu, aż skórka będzie przezroczysta, około 15 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść skórkę do przygotowanego arkusza; posypać 1 szklanką cukru i wrzucić do płaszcza.
Pozostawić do wyschnięcia w temperaturze pokojowej 2 godziny.
Przenieść mieszaninę skórki cytryny do hermetycznego pojemnika.
Wlać syrop do miski. (Kandyzowana skórka cytrynowa i syrop mogą być wykonane 3 dni wcześniej. Skórkę przechowywać w temperaturze pokojowej. Przykryć i schłodzić syrop.)
Ubić żółtka, całe jajka, cukier, sok z cytryny i sól, aby wymieszać w górnej części podwójnego kotła na ledwo gotującej się wodzie (nie pozwól, aby miska dotykała wody); ubijać stale, aż mieszanina zgęstnieje i natychmiastowo odczytany termometr rejestruje 71°, około 6 minut.
Przenieść do szklanej miski; umieścić folię bezpośrednio na powierzchni; przechowywać w lodówce na noc.
Drobno posiekać tyle kandyzowanej skórki cytryny, aby zmierzyć 1/4 szklanki; umieścić w małej misce.
Wymieszać w 1/2 szklanki twarogu cytrynowego; przykryć i schłodzić. Ubij śmietanę do ubijania w dużej misce, aż uformują się szczyty. Złóż 1 szklankę bitej śmietany do pozostałego twarogu cytrynowego; przykryć i schłodzić. Przykryć pozostałą bitą śmietaną; schłodzić.
Linia sześć 3/4-filiżanki suflet naczynia (3 cale średnicy z 1 1/2-cala-wysokie boki) z folii, pozostawiając 3-calowy zwis.
Cut ladyfingers na 2-calowe długości, zastrzegając końce. Stań 7 kawałków ladyfinger pionowo obok siebie, zaokrąglony bok na zewnątrz, wokół wewnętrznej krawędzi każdego naczynia.
Umieść zarezerwowane końcówki ladyfingers na dnie każdego naczynia, całkowicie pokrywając.
Pędzel ladyfingers lekko z syropem cytrynowym. Łyżka 1/4 szklanki mieszanki śmietany cytrynowej do środka każdego naczynia. Delikatnie rozprowadzić 1 łyżkę mieszanki lemon curd-peel na wierzchu każdego. Schłodzić co najmniej 2 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać schłodzone.)
Używając folii jako pomocy, wyciągaj z soufflé potrawy. Ostrożnie odklej plastikową folię.
Miejsce na talerzach. Łyżka reserved bitą śmietaną w torbie cukierniczej wyposażonej w końcówkę średniej Gwiazdy. Rozeta z bitą śmietaną na szczycie każdej charlotte.
Posypać każdą kandyzowaną skórką cytrynową.