Deser bezowy – dekoracyjny element centralny stołu
Jeśli masz około 20 minut , aby spędzić je w kuchni, Meringue Trifle - Decorative Tablescape Centerpiece może być niesamowitym przepisem na bezglutenowe i lakto-owo-wegetariańskie danie, którego warto spróbować. Ten deser ma 291 kalorii , 3 g białka i 22 g tłuszczu na porcję. Za 2,3 dolara za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów europejskiego jedzenia. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka cukru pudru, mięty, barwnika spożywczego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to Berry Trifle , Berry and White Chocolate Trifle i Caramel Almond Berry Trifle .
Instrukcje
Włóż beziki do woreczka strunowego i delikatnie rozdrobnij je wałkiem na duże kawałki.
Odłóż około 10 malin i 1 szklankę pokruszonych kawałków bezy na wierzch trifle.
W dużej misce, używając miksera ręcznego, ubijaj śmietanę, aż zacznie gęstnieć. Przy włączonym mikserze dodaj ekstrakt z mięty pieprzowej, kilka kropli barwnika spożywczego, a następnie powoli dodawaj cukier. Kontynuuj ubijanie, aż utworzą się średnie szczyty.
Przykryj dno dużej, 3-kwartowej, przezroczystej miski na deser około 1/3 bezy.
Posyp 1 1/2 litra malin, upewniając się, że część z nich jest położona wzdłuż, tak aby były widoczne.
Rozłóż około 2 filiżanek kremu miętowego na wierzchu. Zrób kolejną warstwę lub 2 w ten sam sposób, kończąc kremem miętowym.
Ułóż na wierzchu małe kółko z odłożonych malin i posyp pozostałymi pokruszonymi bezikami.
Udekoruj środek dużą gałązką mięty.