Deser bez pieca: ciasto diabelskie na parze
Need a deser bezmleczny? Deser bez pieca: gotowane na parze diabelskie ciasto może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 167 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz wodę, sodę oczyszczoną, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Red Devil ' s Food Cake, Red Devil ' s Food Cake, oraz Devil ' s Food Cake.
Instrukcje
Lekko posmaruj standardową metalową patelnię (9X5X2) i wyłóż dno papierem pergaminowym lub woskowym.
Umieść regał chłodzący lub do pieczenia na dnie głębokiej metalowej patelni do pieczenia i napełnij wodą tuż poniżej poziomu stojaka. Umieść patelnię na dwóch palnikach. Obróć palniki na średnio-wysokie i odwróć metalową blachę do pieczenia nad patelnią.
Połącz pierwsze cztery składniki i ubijaj, aby równomiernie rozprowadzić i rozbić grudki.
W osobnej misce z mikserem elektrycznym ubij razem jajko i cukier na średniej prędkości, aż będą bardzo lekkie i gęste, około dwóch minut. .
Dodaj ocet i krótko ubijaj, aby włączyć.
Kontynuując ubijanie, dodaj olej w powolnym strumieniu, zatrzymując strumień co jakiś czas, aby umożliwić mieszaninie pełną emulgację przed kontynuowaniem.
Dodaj około 1/3 połączonych suchych składników (z kroku 2) i wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj połowę wody i wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj połowę pozostałych suchych składników; następnie pozostałą wodę, kończąc z resztą suchych składników, mieszając między każdym dodatkiem składnika tylko do połączenia.
Wymieszać z chipsami czekoladowymi i przełożyć ciasto na przygotowaną patelnię bochenkową. Ostrożnie usuń odwróconą "pokrywkę" blachy do pieczenia z patelni, unikając pary i gorącej wody, które mogły zebrać się na spodniej stronie patelni.
Umieść wypełniony bochenek patelni na stojaku wewnątrz patelni, ponownie przykryć patelnię z blachy do pieczenia i ciasto na parze, aż cienki nóż lub wykałaczka włożona do środka wychodzi wolny od niegotowanego ciasta (może nosić ślady roztopionej czekolady), 20-30 minut.
Podawać natychmiast lub ponownie ciasto na parze, aż do ogrzania tuż przed podaniem.
Uwaga: aby uzyskać najlepszą gotową konsystencję, należy ostrożnie postępować zgodnie z krokiem 5, aby utworzyć emulsję, a nie przemieszać ciasto z dodatkami suchych składników i wody, które mogą złamać emulsję lub nadmiernie rozwinąć gluten w mące, co skutkuje bardziej tłustym, cięższym ciastem.