Deluxe Dwa razy Pieczone Ziemniaki Z Krewetkami
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojego pudełka z przepisami, Deluxe Dwukrotnie Pieczone Ziemniaki z Krewetkami mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 852 kalorie, 37 g białka i 64 g tłuszczu. Za 3,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilku osobom bardzo smakowało to danie. Ten przepis z Foodnetwork ma 78 fanów. Udaj się do sklepu i kup zieloną cebulę, pieprz, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 70%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na podobne przepisy: Deluxe Dwukrotnie Pieczone Ziemniaki z Krewetkami, Pieczone Ziemniaki Deluxe i Deluxe Nadziewane Pieczone Ziemniaki (nie dla osób na diecie!!).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Natrzyj ziemniaki olejem roślinnym i połóż je na blasze do pieczenia.
Piec ziemniaki do miękkości, około 1 godziny.
Podczas gdy ziemniaki się pieczą, usmaż boczek na patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący, około 7 minut.
Przełożyć plastry na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym do odsączenia, a następnie pokruszyć.
Z patelni wylej całość oprócz 3 łyżek tłuszczu z bekonu.
Krewetki pokroić na trzy części. Rozgrzej ponownie tłuszcz z bekonu na średnim ogniu.
Dodaj krewetki, przyprawę Cajun i szczyptę soli. Gotuj, aż krewetki będą nieprzezroczyste, ciągle mieszając, od 2 do 3 minut.
Gdy ziemniaki będą gotowe, pozwól im lekko ostygnąć (pozostaw piekarnik włączony). Odetnij górną jedną trzecią każdego ziemniaka i ostrożnie wydrąż miąższ do miski. Wyjmij ziemniaka z jednej trzeciej części i dodaj go do miski, a następnie usuń skórę. Pozostaw około 1/4 cala krawędzi ziemniaka wewnątrz skórki. Miąższ ziemniaczany rozgnieść z 1 łyżeczką soli, zieloną cebulą, serem, masłem, kwaśną śmietaną, majonezem i czarnym pieprzem. Nadzieniem nadziewamy skórki ziemniaków, układając resztę na wierzchu. Rozłóż krewetki na ziemniakach i posyp pokruszonym boczkiem. Włóż ziemniaki z powrotem do piekarnika na blaszkę do pieczenia i piecz je, aż się rozgrzeją, około 15 minut.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika, posyp posiekaną zieloną cebulką i podawaj.