Delikatne Tofu w Sosie Morelowo-Miodowym
Delikatne Tofu w Sosie Morelowo-Miodowym to sos wegetariański bezglutenowy i lakto ovo . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 132 kalorie , 5 g białka i 8 g tłuszczu . Ten przepis z Allrecipes wymaga moreli, cukru, jedwabistego tofu i masła. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 15% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Morelowo-imbirowe bułeczki z sosem cytrynowo-miodowym , Chrupiące paluszki tofu z sosem miodowo-kalamansi i Bułeczki morelowo-orzechowe z masłem z miodem morelowym .
Instrukcje
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu i dodaj cukier. Gotuj i mieszaj, aż cukier się rozpuści i lekko zarumieni.
Zdejmij z ognia i kontynuuj mieszanie aż do karmelizacji.
Wymieszaj puree z moreli i wanilii. Na małym ogniu wymieszaj miód. Kontynuuj gotowanie i mieszanie przez 5 minut, aż zgęstnieje.
Na talerzach deserowych ułóż plasterki tofu i polej sosem. Przykryj i przechowuj w lodówce co najmniej 1 godzinę, aż do schłodzenia.
Podawać z plasterkami moreli na boku.