Dekonstruowany wakacyjny Indyk Teda Allena z sosem z szałwii
Dekonstruowany wakacyjny Indyk z sosem szałwiowym Teda Allena może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 6,16 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 822 kalorii, 130g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz udka z indyka, czosnek, ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dekonstruowany wakacyjny Indyk Teda Allena z sosem z szałwii, Dekonstrukcyjne wakacje Turcja z sosem szałwiowym, oraz Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
2 do 3 szklanek niskosodowego bulionu z kurczaka
4 łyżki niesolonego masła
szklanka mąki uniwersalnej
Sól koszerna i świeżo zmielony pieprz
Wypłukać części indyka i umieścić w dwukrotnie 21/2-galon zamykane plastikowe torby (lub duży stockpot).
Dodaj 1/4 szklanki soli, miód, czosnek, liście laurowe, tymianek, 2 gałązki szałwii, pieprz, ziele angielskie i liście selera.
Dodać wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć indyka (około 3 ćwiartek). Wycisnąć powietrze, Zamknąć worki i umieścić w dużej misce lub innym pojemniku, aby chronić przed wyciekami. Przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub przez noc. Piecz indyka: umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 42
Wyjąć części indyka z solanki i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Umieść skórkę do góry na stojakach ustawionych w 2 średnich patelniach do pieczenia (pamiętaj, aby pozostawić miejsce między częściami indyka, aby umożliwić cyrkulację powietrza).
Wlać 1 szklankę wody do każdej patelni.
Części indyka skropić roztopionym masłem i rozsypać listkami z pozostałych 2 gałązek szałwii.
Umieść 1 patelnię na każdym stojaku piekarnika i piecz, aż indyk zacznie brązowieć, o 30 protokół.
Obniż temperaturę piekarnika do 40
Zmieniaj pozycje patelni i obracaj je od przodu do tyłu. Kontynuuj pieczenie, aż termometr włożony w najgrubszą część piersi (unikając kości) zarejestruje 165 stopni, 1 godzinę do 1 godziny, 15 minut.
Przełożyć części indyka na talerz i namiot z folią.
Wlać soki z patelni do szklanej miarki o pojemności 4 filiżanek i pozostawić do spoczynku, aż tłuszcz wzrośnie do góry, 2 do 3 minut. Skim off i rezerwy tłuszczu. Zestaw 1 patelnia do pieczenia w 2 palnikach, dodać 2 szklanki bulionu z kurczaka i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Dodaj gotujący się bulion do soków na patelni w miarce, a następnie dodaj dodatkowy bulion z kurczaka, w razie potrzeby, do równej 4 szklanki płynu.
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Ubić mąkę i gotować, stale ubijając, aż będzie gładka, około 2 minut. Stopniowo ubijaj mieszankę bulionu i wszelkie zebrane soki z talerza. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować, odkryte, aż zgęstnieje, o 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Pokrój kawałki indyka i udekoruj szałwią.