Definitywny puree ziemniaczane z pieczonym czosnkiem

Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Definitywny puree ziemniaczane z pieczonym czosnkiem może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 78 g tłuszczu, oraz w sumie 850 kalorii. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki Yukon gold, pastę czosnkową, sól morską i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czosnek Puree Ziemniaczane Knishes, Zapiekanka Czosnkowo-Ziemniaczana, oraz Załadowany Czosnek Puree Ziemniaczane Zapiekanka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zacznij od pieczonego czosnku: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Obrać najbardziej zewnętrzne warstwy skóry z główek czosnku.
Odciąć górną 1/3 głów, aby otworzyć goździki.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym piekarniku-bezpieczne saute patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek, pokroić boki w górę i smażyć przez około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz przez 15 minut.
Wyjąć z ognia i ostudzić. Ząbki czosnku wyjąć ze skórek i włożyć do blendera wraz z oliwą z oliwek pozostawioną na patelni. Puree do uzyskania gładkiej konsystencji.
Do ziemniaków: pokroić ziemniaki w kostkę. Następnie umieść ziemniaki w dużym rondlu z osoloną zimną wodą i umieść na noc w lodówce. Następnego dnia dodać trochę więcej soli, a następnie doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować do miękkości, o 10 protokół.
Dobrze odsączyć, umieścić kostki ziemniaczane w młynie spożywczym i zmielić, aby usunąć skórki. Alternatywnie, rozbić ziemniaki z dużym widelcem lub masher ziemniaków.
Podgrzej 1 łyżkę masła w dużym rondlu na średnim ogniu, aż masło przestanie się spieniać i zmieni kolor na jasnobrązowy.
Dodać pastę czosnkową i gotować szybko.
Dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego i złóż ziemniaki drewnianą łyżką lub dużą trzepaczką.
Dodać pozostałe masło przez łyżki, mieszając po każdym dodaniu. Wymieszać z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doprawić solą i pieprzem, do smaku i podawać.