Deep-Dish Winter Fruit Pie with Walnut Crumb
Deep-Dish Winter Fruit Pie z okruchami orzecha włoskiego może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 481 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę, brązowy cukier, sól morska i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Zima. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 158 powiedziało, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Deep-Dish Winter Fruit Pie with Walnut Crumb, Deep Dish Apple Cranberry Pie With Oatmeal Pecan Crumb Topping, oraz Deep Dish Fruit Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby ciasto ciasto, umieścić mąkę, cukier i sól w misce, wymieszać, aby połączyć, a następnie umieścić miskę w zamrażarce na 10 minut.
Dodać masło do mieszaniny mąki i wrzucić do równomiernie płaszcz.
Pokrój masło do mieszanki mąki za pomocą blendera do ciast, Robot kuchenny, mikser elektryczny, lub ręce, tylko do momentu, gdy mieszanina staje się gruba i krucha, a masło jest wielkości grochu. Wymieszaj wodę i sok z cytryny, następnie zalej suche składniki i mieszaj, aż suche składniki zostaną zwilżone.
Wrzuć ciasto na dobrze obsypaną mąką powierzchnię roboczą i wciśnij na 6-calowy dysk. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Rozwałkuj schłodzone ciasto na 14-calowy dysk, a następnie ułóż 9 lub 10 na 3-calową patelnię sprężynową z rozwałkowanym ciastem. Załatać wszelkie otwory i odciąć wszelkie ciasto, które wisi nad krawędziami patelni. Schłodzić przez dodatkowe 30 minut podczas przygotowywania polewy okruchowej i nadzienia owocowego.
Aby okruchy orzecha włoskiego polewa, wymieszać mąkę, brązowy cukier, orzechy włoskie, cynamon, i sól razem w misce. Wymieszaj masło, a następnie wykonaj je dłońmi aż do uzyskania okruchów.
Umieść polewę w lodówce podczas wykonywania nadzienia owocowego.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Aby zrobić nadzienie owocowe, usuń łodygę z każdej figury, a następnie gotuj figi w 1 szklance wody przez 5 minut.
Odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
Pokrój każdą figę na 4 do 5 kawałków, włóż je do dużej miski i dodaj jabłka, gruszki i żurawinę. Oddzielnie pocierać cukier i skrobię kukurydzianą, następnie dodać do owoców i delikatnie wrzucić, aż będą równomiernie pokryte.
Przelej nadzienie do skorupy ciasta i wierzch okruchami orzecha włoskiego.
Piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez 60 do 75 minut lub do momentu, gdy okruchy staną się złote, soki owocowe bulgoczą grubo na brzegach, a owoce są delikatne, gdy Przekłute drewnianym szaszłykiem. Jeśli okruchy stają się zbyt ciemne, przykryj je folią.
Przechowywanie: przykryte ręcznikiem, ciasto będzie przechowywać w temperaturze pokojowej do 3 dni. Łyżka do miski i skropione schłodzoną śmietaną, to sprawia, że wspaniałe śniadanie.
Wydrukowano za zgodą rustykalnych deserów owocowych: kruszyny, klamry, Brukiewki, Pandowdies i inne przez Cory Schreiber i Julie Richardson, copyright © 200
Zdjęcia © 2009 by Sara Remington. Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.