Deep-Dish Klon Pear Pie
Deep-Dish Klon Pear Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.08 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 231 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz syrop klonowy, ciasto ciasto, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Z Szynką Z Głębokim Daniem, Szarlotka Z Głębokim Naczyniem, oraz Deep-Dish Blueberry Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić gruszki w plasterki o grubości 1/2 cala.
Połączyć gruszkę, 1/2 szklanki cukru klonowego, a następnie 6 składników w dużej misce.
Rozwałkuj 1 krążek ciasta do grubości 1/4 cala na lekko posypanej mąką powierzchni. Dopasuj do 9-calowego szklanego talerza z głębokim naczyniem i umieść mieszaninę gruszek w skorupie, szczelnie pakując i lekko montując w środku. Odciąć nadmiar ciasta, a pozostałe krawędzie umyć jajkiem.
Rozwałkuj drugi krążek ciasta do grubości 1/4 cala na lekko posypanej mąką powierzchni.
Umieść na szczycie napełniania, złóż krawędzie pod i zaciskaj.
Wierzchnią skórkę umyć jajkiem i posypać pozostałymi 2 łyżeczkami cukru klonowego.
Wytnij kilka szczelin na górze, aby para mogła uciec.
Placek wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem.
Piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę 20 minut, po 1 godzinie przykryć folią, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Piec, aż soki są grube i bulgotanie i skorupa jest złoty brąz.
Ostudzić całkowicie przed podaniem.
* Cukier klonowy można znaleźć w pieczeniu wielu specjalistycznych sklepów spożywczych lub zamówić go online. Możesz zastąpić jasnobrązowy cukier, ale zmniejszy to ilość smaku klonu.