Dee ' s date and Nut Bread
Need a wegetariańska przystawka? Chleb daktylowy i orzechowy Dee może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka sody oczyszczonej, ekstrakt waniliowy, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest dobre. Podobne przepisy to Listwy mocujące daty i nakrętki, Chleb Orzechowy Daktylowy, oraz Chleb Orzechowy Daktylowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar bochenek patelni.
Zalać gorącą wodą NA daty i odstawić do ostygnięcia.
Przesiać mąkę i sodę razem dodać cukier i sól. Wymieszać schłodzone daktyle i wodę.
Dodać roztopione masło, ubite jajko wanilii i orzechy włoskie.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę lub do momentu, gdy wkładka wykałaczki w pobliżu centrum wyjdzie czysta.
Niech chleb ostygnie na patelni przez 10 minut.
Wyjąć chleb z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.