De-Light-Ful Piernik Z Sosem Maślanym

De-Light-Ful Piernik Z Sosem Maślanym
De-Light-Ful Piernik z sosem maślanym jest lacto ovo vegetarian przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis od Foodista wymaga sody oczyszczonej, cukru, wody i zmielonego imbiru. Jest idealny do Boże Narodzenie. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Mus Ananasowy Light Butterscotch, Ciasteczka Piernikowe Toffi, oraz Ciasteczka Piernikowe Toffi.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać razem sodę mąki, sól i przyprawy. Masło i cukier zmiksować, dodać melasę i jajka, dobrze wymieszać. Wymieszać we wrzącej wodzie, a następnie wszystkie suche składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
MasłoMasło
PrzyprawyPrzyprawy
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
3
Wlać do maślanej 9 x 13 patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec około 40 minut lub tak, aż wykałaczka wyjdzie czysty..
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Podawać na ciepło lub na zimno, posypane gałką lodów waniliowych. Łyżka sosu do lodów maślanych jest Niebiańska. O tak, kochanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
Polewa LodowaPolewa Lodowa
ButterscotchButterscotch

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Piernik świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn