David ' s Duck Risotto z szynką i kiełbasą

David ' s Duck Risotto z szynką i kiełbasą
Przepis David ' s Duck Risotto z szynką i kiełbasą jest gotowy w około 2 godziny i 30 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 10,01 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1974 kalorie, 40g białka, oraz 162g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kiełbasę wagi, masło, pół piersi kaczki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Portugalskie Risotto Z Kaczką, Czerwone wino risotto z kaczką i grzybami garlickimi, oraz Piersi z kaczki z cydrem-Farro Risotto.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Udka kaczki doprawić solą i pieprzem. Gdy patelnia jest gorąca, dodać kawałki kaczki, skórki w dół i sear aż lekko rumiane, o 5 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Noga KaczkiNoga Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Odcedzić tłuszcz.
3
Przenieść nogi do średniego garnka i dodać tyle bulionu, aby pokryć, a następnie dusić, pod przykryciem, na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Tymczasem, odsączyć tłuszcz z kaczki z patelni, dodać kiełbasę, i podsmażyć na średnim ogniu, aż tłuszcz jest renderowany, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Usuń łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby osuszyć i wytrzeć patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Przenieść nogi kaczki na talerz. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń skórę, wyciągnij mięso z kości i rozdrobnij na kawałki wielkości kęsa. Odstawić. Łyżkę tłuszczu z wierzchu wywaru i dodać pozostały wywar do garnka. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Rozgrzej piekarnik do 71° i wsuń do regału chłodzącego ustawionego na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Za pomocą ostrego jak brzytwa noża, zdobądź skórę piersi w wzór crosshatch, pamiętając, aby nie przeciąć ciała. Osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
9
Rozgrzać dużą suchą patelnię na średnim ogniu, dodać pierś, strona skóry w dół, i sear aż ostry, pozwalając tłuszczu renderować powoli, 10 do 15 protokół. Nie spiesz się. Ostatnią rzeczą, jakiej chcesz, jest kęs pełen tłuszczu do żucia. Odwróć i przesmaruj drugą stronę przez 3 do 4 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
10
Przenieść kaczkę do regału w piekarniku, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Spuścić wszystko, ale 3 łyżki tłuszczu z patelni i ciepła na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
12
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać w ryżu do płaszcz, i gotować, aż przezroczyste na brzegach, o 2 protokół. Splash w winie i kontynuować gotowanie do wchłonięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Dodaj kadzi gorącego bulionu i gotować, mieszając w sposób ciągły, aż płyn prawie pęknie. Utrzymuj ten rytm dodawania bulionu, mieszania i gotowania przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
14
Wymieszać szynkę, kiełbasę i rozdrobnione kawałki kaczki do risotto i wznowić chochle, mieszając, i gotowanie, aż ryż porusza się fala-jak po zamontowaniu i jest delikatny, ale oferuje tylko najmniejszy opór w środku, 5 do 10 minut więcej. Wymieszać z sokiem pomarańczowym i masłem, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Cała KaczkaCała Kaczka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
15
Pokroić pierś w poprzek na cienkie plasterki. Aby służyć, podziel risotto między płytkie miski i ułóż plastry na górze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
16
Posypać natką pietruszki i skórką pomarańczową. Szybko do stołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn