David ' s Duck Risotto z szynką i kiełbasą
Przepis David ' s Duck Risotto z szynką i kiełbasą jest gotowy w około 2 godziny i 30 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 10,01 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1974 kalorie, 40g białka, oraz 162g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kiełbasę wagi, masło, pół piersi kaczki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Portugalskie Risotto Z Kaczką, Czerwone wino risotto z kaczką i grzybami garlickimi, oraz Piersi z kaczki z cydrem-Farro Risotto.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Udka kaczki doprawić solą i pieprzem. Gdy patelnia jest gorąca, dodać kawałki kaczki, skórki w dół i sear aż lekko rumiane, o 5 minut na stronie.
Przenieść nogi do średniego garnka i dodać tyle bulionu, aby pokryć, a następnie dusić, pod przykryciem, na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, 1 do 1 1/2 godziny.
Tymczasem, odsączyć tłuszcz z kaczki z patelni, dodać kiełbasę, i podsmażyć na średnim ogniu, aż tłuszcz jest renderowany, o 5 protokół.
Usuń łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby osuszyć i wytrzeć patelnię.
Przenieść nogi kaczki na talerz. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń skórę, wyciągnij mięso z kości i rozdrobnij na kawałki wielkości kęsa. Odstawić. Łyżkę tłuszczu z wierzchu wywaru i dodać pozostały wywar do garnka. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Rozgrzej piekarnik do 71° i wsuń do regału chłodzącego ustawionego na blasze do pieczenia.
Za pomocą ostrego jak brzytwa noża, zdobądź skórę piersi w wzór crosshatch, pamiętając, aby nie przeciąć ciała. Osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać dużą suchą patelnię na średnim ogniu, dodać pierś, strona skóry w dół, i sear aż ostry, pozwalając tłuszczu renderować powoli, 10 do 15 protokół. Nie spiesz się. Ostatnią rzeczą, jakiej chcesz, jest kęs pełen tłuszczu do żucia. Odwróć i przesmaruj drugą stronę przez 3 do 4 minut.
Przenieść kaczkę do regału w piekarniku, aby się ogrzać.
Spuścić wszystko, ale 3 łyżki tłuszczu z patelni i ciepła na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać w ryżu do płaszcz, i gotować, aż przezroczyste na brzegach, o 2 protokół. Splash w winie i kontynuować gotowanie do wchłonięcia.
Dodaj kadzi gorącego bulionu i gotować, mieszając w sposób ciągły, aż płyn prawie pęknie. Utrzymuj ten rytm dodawania bulionu, mieszania i gotowania przez 15 minut.
Wymieszać szynkę, kiełbasę i rozdrobnione kawałki kaczki do risotto i wznowić chochle, mieszając, i gotowanie, aż ryż porusza się fala-jak po zamontowaniu i jest delikatny, ale oferuje tylko najmniejszy opór w środku, 5 do 10 minut więcej. Wymieszać z sokiem pomarańczowym i masłem, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pokroić pierś w poprzek na cienkie plasterki. Aby służyć, podziel risotto między płytkie miski i ułóż plastry na górze.
Posypać natką pietruszki i skórką pomarańczową. Szybko do stołu.