Daube wołowa z szalotką i suszonymi borowikami
Daube wołowa z szalotką i suszonymi borowikami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 48g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 6,13 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka bulionu wołowego, pieprz, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszona Rolada z indyka z pancettą, szalotką i sosem borowikowym, Beef Daube, oraz Beef Daube Provençal dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj wołowinę, tymianek, paski skórki pomarańczowej, sól, pieprz i wino w misce. Przykryć i schłodzić, mieszając od czasu do czasu, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Doprowadzić 2 szklanki bulionu wołowego do wrzenia i zalać porcini w misce.
Odstawić, aż grzyby będą miękkie, około 20 minut. Grzyby wyjąć i grubo posiekać. Rezerwa moczenia cieczy.
Tymczasem wołowinę i marynatę wlać do sitka ustawionego nad miską. Wyrzucić gałązki tymianku i paski skórki pomarańczowej; zapas marynaty. Sucha wołowina na papierowych ręcznikach.
Gotować pancetta w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu, często mieszając, aż rumiane i chrupiące, 5 do 8 protokół. Wyciągnij łyżką szczelinową.
Dodać wołowinę w partiach i gotować, obracając kawałki, aż dobrze rumiane na całym, 7 do 8 protokół na partię. Jeśli potrzebujesz więcej tłuszczu w garnku, dodaj olej między partiami.
Przełożyć wołowinę do dużej miski jako rumiane.
Dodaj szalotki do garnka i gotować, często mieszając, aż rumiane, o 5 protokół.
Przenieść do innej miski.
Do garnka włożyć pancettę i wołowinę, dodać marynatę, płyn do namaczania grzybów (wlać ostrożnie, pozostawiając osad) i grzyby. Płyn powinien po prostu pokryć mięso; w razie potrzeby dodać trochę więcej bulionu. Przykryć i dusić, delikatnie mieszając od czasu do czasu, około 2 godzin.
Dodać szalotki i startą skórkę pomarańczową i dalej gotować, odsłonięte, aż wołowina będzie bardzo miękka po przekłuciu, o 30 minut dłużej.