Daube po prowansalsku

Daube po prowansalsku
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Daube a la Provencale. Za 5,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 42% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 61 g białka, 54 g tłuszczu i łącznie 1101 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. Został dostarczony przez Foodnetwork. 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Mieszanka cebuli, masła, łodyg rozmarynu i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 10 godzin i 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Classic Provençale Daube, Coq en Daube i Beef Daube.

Instrukcje

1
Marynuj wołowinę w czerwonym winie, occie, marchewce i 1/2 cebuli przez 6 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Pokrojone W Drobną Kostkę Plus Trochę Do WysmarowaniaMasło Pokrojone W Drobną Kostkę Plus Trochę Do Wysmarowania
1/2 Szklanki Startego Sera Szwajcarskiego Lub Gruyere1/2 Szklanki Startego Sera Szwajcarskiego Lub Gruyere
Pokruszony Ser Szwajcarski Lub GruyerePokruszony Ser Szwajcarski Lub Gruyere
Sos Z Kiczu A La ProwansalskiSos Z Kiczu A La Prowansalski
1/2 Szklanki Sosu Od Daube A La Provencale1/2 Szklanki Sosu Od Daube A La Provencale
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sos Z Daube A La ProvencaleSos Z Daube A La Provencale
3
Wyjąć wołowinę z marynaty (zachowując marynatę) i delikatnie osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4
Rozgrzej 1 łyżkę oleju w ciężkim holenderskim piekarniku na średnim ogniu i smaż smalec z bekonem, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
5
Wyjmij boczek i odłóż na bok, zachowując tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
6
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do tłuszczu z bekonu w holenderskim piekarniku i obsmaż wołowinę ze wszystkich stron. Gdy wołowina się zrumieni, dodać zarezerwowaną marynatę, smalec z bekonu, pozostałą cebulę, rozmaryn, tymianek, czosnek i liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
7
Dodaj 2 szklanki wody i posyp solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, następnie szczelnie zamknąć i piec w piekarniku przez 3 do 4 godzin. Sprawdzaj kicz co godzinę i w razie potrzeby dodaj trochę więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
8
Usuń zioła i podawaj mazak (pamiętaj, aby zarezerwować sos) z makaronikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Nasmaruj naczynie do zapiekania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
10
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu dotyczącą al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
11
Odcedź i wymieszaj z serem i sosem maczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
12
Makaron ułóż w naczyniu do zapiekania, posyp bułką tartą, posyp solą i pieprzem oraz posmaruj masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
13
Piecz 15 minut i podawaj z masą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn