Dashi Stock (Konbudashi)

Dashi Stock (Konbudashi)
Dashi Stock (Konbudashi) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 51 kalorii, 10g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 21 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka płatków bonito, dashi kombu, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Japoński Zapas Dashi, Dashi (japońska potrawa), oraz Ugotuj książkę: Dashi i kurczak Japoński dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wytrzyj brud z kombu papierowym ręcznikiem, uważając, aby nie zetrzeć białych sproszkowanych osadów na wodorostach.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
Umieść kombu i wodę w rondlu i pozostaw do namoczenia przez 30 minut, aby stały się miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Wyjąć kombu z wody i wyciąć kilka wzdłużnych szczelin w liściu. Powrót kombu do wody i doprowadzić go do wrzenia. Gdy tylko woda zacznie się gotować, usuń kombu, aby zapobiec gorzkości wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Płatki bonito wymieszać z wodą o Smaku kombu, doprowadzić do wrzenia i zdjąć patelnię z ognia. Pozostawić do ostygnięcia wody. Gdy płatki bonito opadną na dno, przecedzić dashi przez sitko wyłożone gazą lub filtrem do kawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Płatki BonitoPłatki Bonito
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
DashiDashi
KombuKombu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn