Dark muscovado & whisky marmalade
Dark muscovado & whisky marmalade to bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przyprawa. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 689 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 225 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz cukier muscovado, sok z cytryny, cukier konserwujący i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Suflet Z Marmolady Sewilskiej, Szynka Glazurowana Whisky, Marmolada I Musztarda, oraz Marmalade & whisky bread & butter pudding.
Instrukcje
Całe pomarańcze i sok z cytryny umieścić na dużej patelni i przykryć 2 litry / 4 litry wody. Jeśli to nie wystarczy, aby przykryć owoce, umieść je na mniejszej patelni. W razie potrzeby zważyć pomarańcze płytką żaroodporną, aby utrzymać je pod wodą. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować bardzo delikatnie przez około 2 godziny lub do momentu, gdy skórka będzie łatwo przekłuta widelcem.
Połowę białego i ciemnego cukru rozgrzać w bardzo niskim piekarniku.
Wylej wodę z pomarańczy do dzbanka i przełóż pomarańcze do miski. Zwrócić płyn do gotowania na patelnię. Pozostawić pomarańcze do ostygnięcia, aż będą łatwe w obsłudze, a następnie przeciąć je na pół. Zgarnij wszystkie pestki i pestki i dodaj je do zastrzeżonego pomarańczowego płynu na patelni. Doprowadzić do wrzenia przez 6 minut, a następnie przecedzić ten płyn przez sito do miski, naciskając miąższ za pomocą drewnianej łyżki; wynik jest wysoki w pektyny, co pomaga zapewnić dobry zestaw Marmolady.
Wlać połowę tego płynu do miski konserwowej.
Pokrój skórkę na grube strzępy ostrym nożem.
Połowę skórki dodać do płynu na patelni z ciepłymi białymi i ciemnymi cukrami muscovado. Mieszaj na małym ogniu, aż cały cukier się rozpuści, a następnie doprowadzaj do wrzenia i szybko bąbelkuj przez 15-25 minut, aż osiągnie punkt nastawienia. Wymieszać połowę whisky.
Zdejmij patelnię z ognia i usuń wszelkie szumowiny z powierzchni. (Aby rozpuścić nadmiar szumowiny, upuść na powierzchnię niewielką gałkę masła i delikatnie wymieszaj.) Marmoladę pozostawić na patelni na 20 minut, aby lekko wystygła i pozwolić, aby skórka osiadła, następnie zalać sterylizowanymi słoikami, zamknąć i etykietą. Powtórz dla pozostałej partii.