Danie z marchewki i jabłka
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i laktoovo-wegetariańskich do swojej skrzynki z przepisami, Carrot-Apple Side Dish może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 30 centów za porcję otrzymujesz dodatek dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 174 kalorie . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mielony cynamon, brązowy cukier, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 34% . Cider Roasted Carrot and Apple Fall Side Dish , Butternut Squash Souffle Side Dish i Cannellini Bean Side Dish With Fennel, Red Onion, and Saffron są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Marchewki ugotować w rondlu w wodzie, aż będą chrupiące i miękkie; odcedzić.
Dodaj masło, brązowy cukier, sok z cytryny i cynamon; dobrze wymieszaj. Dodaj jabłko. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą z zimną wodą; wmieszaj do mieszanki z marchwi. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia. Gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 2 minuty lub do zeszklenia, stale mieszając.