Dal z czerwonej soczewicy ze zwęgloną cebulą
Dal z czerwonej soczewicy ze zwęgloną cebulą zajmuje mniej więcej 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Ten przepis służy 7 i kosztuje 91 centów za porcję. Jeśli masz nasiona gorczycy, sok z limonki, soczewicę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Marynowana Czerwona Cebula, Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, oraz Patty topi się ze zwęgloną cebulą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej ciężkiej patelni żeliwnej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 2 protokół lub do zwęglenia. Ostrożnie obrócić cebulę i gotować dodatkowe 4 minuty lub aż poczerniałe i zwęglone.
Zdjąć z ognia. Grubo posiekać; odstawić.
Połącz nasiona gorczycy, nasiona kolendry, nasiona kminku i goździki na małej patelni na średnim ogniu. Gotować 1 1/2 minuty lub aż pachnące, często mieszając.
Połącz mieszankę musztardy, cynamonu, kardamonu i chile w przyprawach lub młynku do kawy. Puls do ziemi.
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju w małym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj imbir i czosnek na patelnię; smażyć 1 minutę. Wymieszać przyprawy; smażyć 1 minutę.
Dodaj bulion, soczewicę i pomidora na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Odkryć; dodać cebulę, i gotować 10 protokół. Wymieszaj kolendrę i sok.