Dak Bokkeum ze szpinakiem (Koreański Duszony kurczak ze szpinakiem)

Dak Bokkeum ze szpinakiem (Koreański Duszony kurczak ze szpinakiem) może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 35g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, zielona cebula Topy, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać krótki ryż zbożowy, można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jeyuk-Bokkeum (Korean Spicy Pork Stir-Fry), Szpinakowe naleśniki z klonem duszone jagody, oraz Pikantne duszone ziemniaki i szpinak z maślanką (Aloo chaas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 8 składników w dużej misce. Wymieszać z kurczakiem. Przykryć i marynować 30 minut.
Umieść ryż w średnim rondlu; przykryj wodą do 2 cali nad ryżem. Wymieszać ryż; odcedzić. Powtórz procedurę dwa razy.
Dodaj 1 1/2 szklanki wody do odsączonego ryżu na patelni. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
Podczas gotowania ryżu, doprowadzić 1/3 szklanki wody do wrzenia w holenderskim piekarniku.
Dodać mieszaninę kurczaka; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Odkryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż mieszanina zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; wymieszać z zieloną cebulą i szpinakiem.