Daikon z buraków i pomarańczy z puree z cebuli
Daikon z buraków i pomarańczy z puree cebulowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką ciepły ryż basmati, buraki, daikon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Pieczony Przecier Z Buraków I Pomidorów Z Pomarańczą, Sałatka z dzikich grzybów, pieczonych buraków i koziego sera z przecierem cebulowym, oraz Placki ziemniaczane z buraków i czerwonej cebuli z puree z marchwi i chrzanem i kminkiem Creme Fraiche.
Instrukcje
W misce, połączyć sok pomarańczowy, Campari, rum i rozdrobnione buraki; przechowywać w lodówce na noc. Przecedzić mieszaninę buraków przez drobne sito do małego rondla, naciskając na ciała stałe.
Ubić skrobię ziemniaczaną. Dusić na umiarkowanym ogniu, ubijając aż zgęstnieje, o 1 minutę. Doprawić solą, wlać do miski i ostudzić.
W rondlu z wrzącą osoloną wodą, gotować daikon aż chrupiące-miękkie, 8 protokół.
Odcedzić i ostudzić; osuszyć. Połowę każdego kawałka daikon wzdłuż, a następnie ułóż kawałki na powierzchni roboczej, odetnij bok w dół. Zrobić bardzo cienkie wzdłużnie plastry, zatrzymując 1/3 cala od góry. Wachlarz daikon, pokrojone końce w dół, w naparze z buraków, aż końce będą głęboko purpurowe, około 1 godziny; od czasu do czasu łyżka płynu na wierzchu.
W małym rondlu roztopić masło.
Dodać czerwoną cebulę i szczyptę soli. Przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając, aż bardzo miękkie, 15 protokół.
Zeskrobać do blendera i puree. Powrót puree do rondla. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż gruby, 10 minut; doprawić solą.
Ostrożnie przeciągnij wentylator daikon na każdą z 6 płyt; Ustaw na płycie. 1/4 szklanki naparu z buraków wymieszać z ciepłym ryżem basmati. Na talerzach ułożyć ryż i puree z cebuli i podawać.