Dacquoise z sosem Mocha
Dacquoise z sosem Mocha może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, szczypta soli, Holenderskie kakao procesowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Mokka Dacquoise, Orzech Laskowy-Mocha Dacquoise, oraz Ananas Dacquoise.
Instrukcje
Przykryć 2 blachy do pieczenia pergaminem. Narysuj 2 koła (9 1/2 cala) na papierze. Przewróć papier; zabezpiecz taśmą maskującą.
Umieścić białka, wanilia, i sól w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością, aż spieniony.
Dodawać cukier, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Mieszaninę białka jaj podzielić równomiernie między 2 narysowane okręgi.
Rozprowadzić mieszaninę białka na kręgach za pomocą tylnej łyżki.
Piec w temperaturze 275 przez 1 godzinę lub do wyschnięcia. Wyłączyć piekarnik; schłodzić bezy w zamkniętym piekarniku co najmniej 1 godzinę.
Wyjąć bezy z piekarnika; ostudzić.
Aby przygotować nadzienie, ubić jogurt i granulki kawy, aż będą gładkie. Ostrożnie usuń bezy z papieru. Odwróć 1 bezę na talerz.
Rozprowadzić nadzienie równomiernie na bezie. Wierzch z pozostałą bezą. Przykryć i zamrozić kilka godzin lub do momentu, aż będzie jędrny.
Aby przygotować sos mocha, połącz parzoną kawę, kakao, syrop kukurydziany i skrobię kukurydzianą w rondlu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać w czekoladzie i wanilii.
Usuń dacquoise z zamrażarki i odstawić na 5 minut.
Dacquoise pokroić w kliny ząbkowanym nożem.
Skropić sosem mocha na każdej porcji.