Dacquoise z sosem Mocha

Dacquoise z sosem Mocha
Dacquoise z sosem Mocha może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, szczypta soli, Holenderskie kakao procesowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Mokka Dacquoise, Orzech Laskowy-Mocha Dacquoise, oraz Ananas Dacquoise.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 27
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przykryć 2 blachy do pieczenia pergaminem. Narysuj 2 koła (9 1/2 cala) na papierze. Przewróć papier; zabezpiecz taśmą maskującą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Umieścić białka, wanilia, i sól w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością, aż spieniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WaniliaWanilia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodawać cukier, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Mieszaninę białka jaj podzielić równomiernie między 2 narysowane okręgi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
5
Rozprowadzić mieszaninę białka na kręgach za pomocą tylnej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Piec w temperaturze 275 przez 1 godzinę lub do wyschnięcia. Wyłączyć piekarnik; schłodzić bezy w zamkniętym piekarniku co najmniej 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć bezy z piekarnika; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Aby przygotować nadzienie, ubić jogurt i granulki kawy, aż będą gładkie. Ostrożnie usuń bezy z papieru. Odwróć 1 bezę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa RozpuszczalnaKawa Rozpuszczalna
JogurtJogurt
9
Rozprowadzić nadzienie równomiernie na bezie. Wierzch z pozostałą bezą. Przykryć i zamrozić kilka godzin lub do momentu, aż będzie jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Aby przygotować sos mocha, połącz parzoną kawę, kakao, syrop kukurydziany i skrobię kukurydzianą w rondlu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa ParzonaKawa Parzona
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Zdjąć z ognia; wymieszać w czekoladzie i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
WaniliaWanilia
12
Usuń dacquoise z zamrażarki i odstawić na 5 minut.
13
Dacquoise pokroić w kliny ząbkowanym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
14
Skropić sosem mocha na każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn