Dżem Jalapeño

Dżem Jalapeño
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu Jalapeño. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. Ten przepis służy 7 i kosztuje $1.72 za porcję. 259 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, sok z cytryny z 2 cytryn, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dżem Wiśniowy, Dżem z bekonu i Whiskey, oraz Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy.

Instrukcje

1
Umieść jalapeño i zieloną paprykę w blacie robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Pulse aż papryka są drobno posiekane, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Przenieść paprykę do dużego rondla lub holenderskiego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3
Wymieszać z cukrem, octem, sokiem z cytryny i solą; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Powrót ciepła do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do wrzenia toczenia. Wymieszać pektynę i gotować przez 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
5
Zdjąć z ognia.
6
Kadzi dżem do 7 sterylizowanych słoików o pojemności 8 uncji, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Przykryć i przetworzyć słoiki we wrzącej łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
7
Wyjmij z wody i pozostaw do ostygnięcia przez 24 godziny. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs
Porcje7
Ocena Zdrowia4
Magazyn