Czwórka-Chile Chili
Przepis czwarty-Chile Chili jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 5,61 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 700 kalorii. Jeśli masz paprykę, cebulę, chipotle chiles w sosie adobo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 80% to danie jest super. Podobne przepisy to 7th Annual Chili Contest: wpis # 5-Spicy Chile Chili, Zielony Chile Chili, oraz Zielony Chile Chili.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Dodać połowę mielonej wołowiny w dużych kawałkach i doprawić solą i pieprzem. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż brązowy na dnie, o 4 protokół. Wymieszać i gotować, aż większość różowy zniknie, o 3 protokół; zachować mięso w dużych kawałkach.
Przenieść na talerz i powtórzyć z pozostałym mięsem.
Wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu z zapiekanki.
Dodać cebulę, czosnek i jalapeos i gotować na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodać proszek ancho i paprykę i gotować na małym ogniu, często mieszając, aż pachnące, o 5 protokół.
Dodać pastę pomidorową i gotować, mieszając, aż pasta będzie błyszcząca i zacznie brązowieć, o 5 protokół. Wymieszaj pomidory i ich soki, bulion z kurczaka i gotowaną wołowinę oraz wszelkie nagromadzone soki. Doprowadzić do duszenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj fasolkę, Chipotle i oregano i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut dłużej. Doprawić solą, pieprzem i dużą szczyptą cynamonu.
Wyjąć z ognia i odstawić na co najmniej 20 minut. Podgrzać przed podaniem.
Podawać chili w miseczkach, zwieńczone obfite posypanie kolendry. Podaj kwaśną śmietanę przy stole.
Dodać do przodu: chili można przechowywać w lodówce do 4 dni i zamrażać do 2 miesięcy.