Cztery Galaretki Pieprzowo-Jabłkowe

Cztery Galaretki Pieprzowo-Jabłkowe
Cztery galaretki pieprzowo-jabłkowe mogą być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 2192 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 4,13 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka octu jabłkowego, pektyny galaretki z owocami kulkowymi, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Galaretka Jabłkowo-Pieprzowa, Pieczeń wieprzowa i brukselka z galaretką Balla Sweet Apple Jelly Glaze, oraz Galaretka z papryką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wykonaj kroki od 1 do 4 instrukcji konserw, używając pięciu słoików wielkości kufla.
2
Stem jalapeos. Nasiona i drobno pokroić tyle, aby 1/4 szklanki (patrz UWAGI). Grubo posiekać Pozostałe jalapeos( Nie nasiona); należy mieć 2 szklanki. Rdzeń i grubo posiekać jabłka; powinieneś mieć 5 1/2 szklanki. Łodyga, nasiona i grubo posiekać żółtą paprykę; powinieneś mieć 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
3
W 8-do 10-Quart patelni, połączyć grubo posiekane jalapeos, jabłka, i żółta papryka; ocet; i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą miękkie po przekłuciu, o 10 protokół. Delikatnie wcisnąć mieszaninę przez drobny sitko ustawione na dużej misce; wyrzucić mieszankę warzywną lub zapisać do innych zastosowań. Spłucz i osusz patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Powrót płyn do patelni; dodać pokrojone w kostkę jalapeos, czerwone i zielone papryki, masło (jeśli używasz) i pektyny. Doprowadzić do toczenia wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Wymieszać z cukrem; gdy mieszanka wznowi wrzenia, mieszać dokładnie przez 2 minuty, jeśli używasz pektyny MCP (1 minuta, jeśli używasz Sure-Jell lub Ball Fruit Jell).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
PektynaPektyna
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Natychmiast zdjąć z ognia.
6
Odtłuścić i wyrzucić pianę z galaretki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
7
Wykonaj kroki od 5 do 11 instrukcji konserw, pozostawiając 1/4 cala przestrzeni na głowę w każdym słoiku i przetwarzając słoiki przez 5 minut (patrz UWAGI).
1
Dodaj masło do dżemów i galaretek, aby zapobiec tworzeniu się piany podczas gotowania. Jeśli pominiesz masło, zetrzyj pianę przed nalaniem dżemu lub galaretki do słoików. Przepis daje około 1/4 szklanki mniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelkiżelki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
DżemDżem
2
Zmierz cały cukier do miski przed rozpoczęciem przepis. Wiele przepisów na konserwy wymaga dodania dużej ilości cukru, gdy mieszanina już się gotuje; pomiar z wyprzedzeniem upraszcza ten krok i zapobiega błędom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Użyj miarki, aby zmierzyć objętość. Niektóre przepisy wymagają zmniejszenia mieszanki o pewną ilość. Aby to łatwo sprawdzić, włóż czystą, drewnianą linijkę do patelni przed gotowaniem i zmierz, jak daleko jest mieszanka. Następnie gotować zgodnie z zaleceniami, aż zmniejszy się o określony procent. Na przykład, jeśli niegotowana mieszanina mierzy 4 cale na patelni i przepis mówi, aby zmniejszyć o połowę, gotować do 2 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn