Czterowarstwowe ciasto dyniowe z lukrem pomarańczowo-serowym
Czterowarstwowe ciasto dyniowe z lukrem pomarańczowo-serowym to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 631 kalorii. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka pięciu przypraw w proszku, mąka uniwersalna, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 32%. Podobne przepisy to Czterowarstwowe ciasto dyniowe z lukrem pomarańczowo-serowym, Ciasto dyniowe z nadzieniem pomarańczowo-imbirowym i lukrem cynamonowo-serowym, oraz Przyprawione ciasto warstwowe z lukrem z serkiem pomarańczowym.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 177°. Spryskaj dwie 9-calowe panswith ciasto 1 1/2-calowe strony z nonstick spray. Linebottoms z pergaminem; spray pergamin.
Mąkę ubić, a następnie 4 składniki w dużej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, beatbutter w innej dużej misce, aż będzie gładka.Beat w brązowym cukrze.
Dodać 1 jajka na raz,ubijając, aby wymieszać dodatki. Beatin pumpkin.
Do maślanki dodaj suche składniki w 3 dodatkach na przemian z mleczkiem 2 dodatkami, ubijając, aby zmiksować pomiędzy dodatkami. Dziel ciasto między patelniami.
Piec ciasta, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, około 40 minut.Schłodzić w patelniach na stojaku 15 minut. Uruchom knifearound ciasta poluzować. Odwróć ciasta na torty.
Usunąć pergamin. Używając tarty panbottom jako pomocy, przekręć ciasta na stojaki, górne strony do góry i całkowicie ostudzić. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Owiń ciastka w plastik i przechowuj w temperaturze pokojowej.
Za pomocą miksera elektrycznego, beatbutter w dużej misce, aż będzie gładka.
Dodaćkremowy ser i skórkę pomarańczową; beat untilsmooth.
Dodaj cukier puder i ubijajnapęd do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wykończenia zaokrąglone szczyty z ciast.Używając długiego ząbkowanego noża, przeciąć każde ciastkohorizontally na pół.
Ułożyć 1 warstwę ciasta, pokroić bokiem, na dużym talerzu. Łyżka 2/3 cupfrosting na szczycie ciasta w dollops; rozprowadzić toedges. Powtórz jeszcze 2 razy z ciastem i lukrem; wierzch pozostałą warstwą ciasta, ściąć na dół.
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i boki ciasta (warstwa będzie cienka). zrób z wyprzedzeniem: można zrobić 2 dni wcześniej. Coverwith Cake dome; chill.
Odstawić na roomtemperatura 1 godzinę przed podaniem.
Udekoruj ciasto orzechami włoskimi i podawaj.
* Mieszanka przypraw, która zwykle zawiera nasiona mielonego orzecha włoskiego, ziarna pieprzu Szechuańskiego, cynamon, anyż Gwiaździsty i goździki; dostępne w sekcji przypraw w większości supermarketów.