Czosnkowo-Chipotle Chicken Tacos

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Tacos z kurczakiem z czosnkiem Chipotle. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka chili w proszku, tortille kukurydziane, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chicken Chipotle Tacos, Chipotle Chicken Tacos, oraz Chipotle Chicken Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Połączyć czosnek, chipotle, i 1 łyżka oleju; rub równomiernie kurczaka.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Umieść na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem do gotowania; grilluj 3 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Zdejmij z grilla; utrzymuj ciepło.
Połącz pozostały olej, pozostałą sól, pozostały czarny pieprz i chili w proszku w dużej misce.
Dodać paprykę i cebulę; wrzucić delikatnie do herbu.
Umieść warzywa na stojaku do grillowania; grill 5 minut z każdej strony lub do miękkości i zwęglenia.
Umieść tortille na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 30 sekund z każdej strony lub do lekko zwęglonego.
Zdejmij z grilla; utrzymuj ciepło.
Cienko pokroić kurczaka. Kurczaka, paprykę, cebulę i sałatę podzielić między tortille.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.