Czosnkowe smażone brukselki Annie Lau
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Czosnek smażone brukselki Annie Lau może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz brukselkę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Smażona brukselka z czosnkiem i Chile, Stone Pale Ale i czosnek smażone brukselki, oraz Smażona Brukselka.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące i jasnobrązowe.
Dodać brukselkę i włączyć ciepło do średniej-wysokiej. Doprawić solą i pieprzem.
Nie przeszkadzać przez około minutę, więc krawędzie karmelizować, a następnie wrzucić. Pozostaw na minutę lub dłużej. Jeśli kiełki nie podniósł wystarczająco złoty kolor wrzucić ponownie. Im więcej karmelizacji (brązowienia) uzyskasz, tym lepszy smak (wysokie ciepło jest kluczowe!). Uważaj jednak, aby nie przegotować, ponieważ uwalnia to nieprzyjemny zapach siarki, który odstrasza ludzi od brukselki.
Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Reprinted with permission from one Big Table: a Portrait of American Cooking by Molly O ' Neill, (C) 2010 Simon & Schuster