Czosnkowe smażone brukselki Annie Lau

Czosnkowe smażone brukselki Annie Lau
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Czosnek smażone brukselki Annie Lau może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz brukselkę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Smażona brukselka z czosnkiem i Chile, Stone Pale Ale i czosnek smażone brukselki, oraz Smażona Brukselka.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące i jasnobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Dodać brukselkę i włączyć ciepło do średniej-wysokiej. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Sól I PieprzSól I Pieprz
4
Nie przeszkadzać przez około minutę, więc krawędzie karmelizować, a następnie wrzucić. Pozostaw na minutę lub dłużej. Jeśli kiełki nie podniósł wystarczająco złoty kolor wrzucić ponownie. Im więcej karmelizacji (brązowienia) uzyskasz, tym lepszy smak (wysokie ciepło jest kluczowe!). Uważaj jednak, aby nie przegotować, ponieważ uwalnia to nieprzyjemny zapach siarki, który odstrasza ludzi od brukselki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
KiełkiKiełki
5
Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzyprawyPrzyprawy
6
Podawać natychmiast.
7
Reprinted with permission from one Big Table: a Portrait of American Cooking by Molly O ' Neill, (C) 2010 Simon & Schuster

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn