Czosnek-potarty Tri-Tip z salsą z kapary miętowej
Czosnek-potarty Tri-Tip z kapary miętowej Salsan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.08 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to raczej tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny i 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, salsę z kapary miętowej, szalotkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sos: Sos Miętowo-Kaparowy, Miętowo-Pesto z jagnięciny, oraz Grillowane karczochy z sosem Kaparowo-miętowym.
Instrukcje
Czosnek posypać solą i zmielić do połączenia, następnie rozgnieść na pastę płaską stroną noża szefa kuchni. W małej misce wymieszaj pastę z papryką, pieprzem i 2 łyżkami. olej.
Rozprowadź pastę na całej trójpunktówce. Owinąć mięso w folię i schłodzić co najmniej 24 godziny i do 2 dni.
Zeskrobać nadmiar marynaty z mięsa.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka. olej na dużej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu. Brązowe tri-końcówki tylko z jednej strony, 3 do 4 minut. Obrócić mięso na patelni; następnie umieścić w piekarniku i piec, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 125 średnio rzadkie, około 20 minut.
Niech mięso odpoczywa, odkryte, na desce do krojenia 15 minut.
W międzyczasie zrób salsę: Umieść wszystkie składniki salsy w robocie kuchennym i kilka razy pulsuj, aby połączyć w ostry sos.
Każdy Trójnik pokroić cienko w poprzek ziarna, obracając mięso tak, aby nóż był prostopadły do ziarna (zmienia kierunek na trójniku).
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.