Czosnek Koperek Ogórki Kiszone
Czosnek koperek ogórki może być tylko przystawka szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 10 i kosztuje 82 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 39 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1583 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ząbków czosnku, ziaren pieprzu, nasion kopru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czosnek Koperek Ogórki Kiszone, Czosnek Koperek Ogórki Kiszone, oraz Garnek Garnek Czosnek Koperek Ogórki Kiszone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Słoiki dokładnie umyć w ciepłej wodzie z mydłem. Jeśli planujesz zrobić stabilne pikle na półce, przygotuj pojemnik do kąpieli z wrzącą wodą. Umieść świeże pokrywki słoika do konserw w małym rondlu z 3 calami wody i ustaw na wolnym ogniu.
Ogórki Kirby umyć i osuszyć.
Pokroić w żetony, włócznie lub pozostawić w całości, w zależności od preferencji.
Połączyć ocet, wodę i sól w sosie patelni i doprowadzić do wrzenia.
Równo podzielić ząbki czosnku, nasiona kopru, czarny pieprz i czerwone płatki chili między słoikami. Zapakuj przygotowane ogórki do słoików tak mocno, jak to tylko możliwe, bez ich kruszenia.
Wlać solankę do słoików, pozostawiając 1/4 cala przestrzeni nad głową (jest to ilość miejsca między powierzchnią solanki a krawędzią słoika).
Usunąć pęcherzyki powietrza ze słoików, delikatnie dotykając ich. Możesz również użyć drewnianej pałeczki lub plastikowego naczynia, aby usunąć uporczywe pęcherzyki.
Wytrzyj felgi i nałóż pokrywki i opaski (nie przykręcaj ich zbyt mocno).
Jeśli słoiki do przetwarzania dla stabilności półki, obniż słoiki do garnka do przetwarzania. Gdy woda powróci do wrzenia, Ustaw timer na 10 minut.
Po upływie czasu wyjmij słoiki z garnka i pozwól im ostygnąć. Gdy słoiki są wystarczająco chłodne, aby obsługiwać, sprawdź uszczelki.
Jeśli zdecydujesz się nie przetwarzać słoików, pozwól im ostygnąć przed włożeniem do lodówki. Należy pamiętać, że słoiki mogą się uszczelniać podczas procesu chłodzenia. Jednak bez procesu kąpieli wrzątkowej nie oznacza to, że są stabilne w półce. Nadal przechowywać w lodówce.
Pozostaw ogórki kiszone na co najmniej tydzień przed jedzeniem.