Czosnek kochanka krewetki i zielona fasola Sałatka
Czosnek kochanka krewetki i sałatka z zielonej fasoli może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.71 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 5 minut. 54 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka oliwy z oliwek, krewetki, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zielona sałatka z ryb w puszkach z koperkiem, Grillowana Sałatka z krewetkami i zieloną fasolą, oraz Sałatka z krewetek i zielonej fasoli z majerankiem.
Instrukcje
Umieścić ząbki czosnku, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, klucz sok z limonki, rozmaryn, i 1/2 łyżeczki soli czosnkowej do blendera; puree, aż będzie gładka.
Połącz krewetki i marynatę w zamykanej plastikowej torbie. Marynować co najmniej 30 minut w lodówce.
Umieść stojak piekarnika w najwyższej pozycji i rozgrzej piekarnik na ustawieniu broil.
Wlać krewetki i ich marynatę na blasze wyłożonej folią aluminiową. Broil w nagrzanym piekarniku 3 do 4 minut na stronę, aż krewetki są nieprzezroczyste. Po ugotowaniu wlać wszystko do miski i wstawić do lodówki.
Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodać fasolkę szparagową i gotować przez 2 do 3 protokół, do miękkości; odcedzić i spłukać zimną wodą.
Odcedzić nadmiar wody ze schłodzonej fasoli i umieścić w dużej misce.
Ciepło pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszaj mielony czosnek i cebulę, gotuj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta.
Wlać olej na fasoli, dodać mieszaninę krewetek, i wrzucić. Doprawić solą czosnkową i pieprzem; dobrze wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę.
Przed podaniem wymieszać z pokruszoną fetą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.