Czosnek Imbir Wołowina
Przepis czosnek imbir wołowina może być wykonana w około 35 minut. Za $4.19 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 9g tłuszczu i w sumie 371 kalorii. 17 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką czosnek, olej canolan, groszek śnieżny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia spektakularny wynik spoonacular 89%. Azjatycki Imbir Czosnek Cukinia Wołowina Suwaki, 30-Minutowy Sezam Imbir Czosnek Brokuły Wołowina Stir Fry, oraz 30-Minutowy Sezam Imbir Czosnek Brokuły Wołowina Stir Fry są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz 2 łyżki sosu sojowego, ocet balsamiczny, 1 łyżeczkę czosnku, brązowy cukier i 1/2 łyżeczki mielonego imbiru lub 2 łyżeczki imbiru; dobrze wymieszaj.
Dodaj wołowinę. Zamknij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę, obracając raz. W misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, bulion, keczup, sherry lub ocet, sos stekowy, cayenne i pozostały sos sojowy na gładką masę; odstawić.
Na dużej patelni lub woku nieprzywierającym smaż wołowinę partiami w 2 łyżeczkach gorącego oleju, aż przestanie być różowa.
Usuń i utrzymuj ciepło. Na tej samej patelni smaż czerwoną paprykę i cebulę na pozostałym oleju przez 2 minuty.
Dodaj groszek i pozostały czosnek i imbir; smażyć przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy warzywa będą chrupiące. Zwróć wołowinę na patelnię. Wymieszaj mieszaninę bulionu i dodaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
W razie potrzeby podawaj z ryżem.