Czosnek Bazylia Krewetki
Czosnek bazylia krewetki jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 30g białka, oraz 9g tłuszczu. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wino, liście bazylii, płatki czerwonej papryki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czosnek bazylia krewetki z Penne w pikantnej bazylii Marinara, Czosnek Bazylia Krewetki, oraz Grillowany Czosnek Bazylia Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie saute krewetki, odwracając raz, aż po prostu gotowane przez, O 2 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową do dużej miski.
Dodać czosnek i pieprz czerwony płatki do oleju pozostałego na patelni i gotować, aż pachnące, 30 sekund.
Dodaj wino i gotuj na dużym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 3 minuty. Wymieszać z bazylią i pomidorami i doprawić sosem solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, do smaku. Powrót krewetki na patelnię i gotować tylko do ogrzania przez.
Doskonałe źródło: białka, niacyny, witaminy B12, witaminy D, miedzi, żelaza, fosforu, selenu
Dobre źródło: witamina A, witamina B6, Witamina C, witamina K, magnez, mangan, potas, cynk
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.