Czeskie Boże Narodzenie Hoska

Czeskie Boże Narodzenie Hoska
Czeska świąteczna Hoska może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 30 minut. Niewiele osób lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mielonego imbiru, mleka, kandyzowanej skórki owoców i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czeski Chleb Świąteczny, Czeskie Kwadraty, oraz Pieczeń Po Czesku.

Instrukcje

1
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
2
W dużej misce, cukier śmietankowy i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać ubite jajko i sól. Wymieszać schłodzone mleko, a następnie drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
4
Dodać l l / 2 szklanki przesianej mąki; ubić na gładkie ciasto. Przykryć i odstawić do światła, około godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Do biszkoptu wymieszać przyprawy i suszoną skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
PrzyprawyPrzyprawy
6
Dodaj 4 l/2 szklanki mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Umieścić na lekko posypanej mąką desce i zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna. Wyrabiamy w rodzynkach i kandyzowanej skórce. Włóż do dobrze naoliwionej miski i obróć raz, aby pokryć powierzchnię ciasta. Kryć się. Odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi się luzem, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Podziel ciasto na dziesięć części, zwiń na żądaną długość i pozostaw do wyrośnięcia około l5 minut. Na mocno nasmarowanej blasze do pieczenia zrób warkocz z trzech części, zaczynając od środka i pracując luźno na każdym końcu. Szczypanie kończy się razem. Skręć pozostałe dwa kawałki razem i umieść na podstawie warkocza. W małej misce ubić żółtko jajka i mleko; posmarować Bochenek tą mieszanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
BazaBaza
MlekoMleko
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Na bochenek posypać pokrojonymi migdałami. Powtórz proces dla drugiego bochenka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
10
Niech wzrosną około 45 minut.
11
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Przenieść chleb do drucianego stojaka i całkowicie ostudzić. Przykryj podczas chłodzenia ręcznikiem do herbaty, aby uzyskać miękką skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
13
Posypać cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn