Czerwony Sos Chile-Żurawinowy

Czerwony Sos Chile-Żurawinowy
Czerwony sos Chile - żurawina może być tylko sos szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 264 kalorie, 6G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać New mexico chile pod, żurawina, Wino i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Spróbuj Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Enchiladas warzywne z sosem Chile, oraz Adobo Indyk z sosem Czerwono-chilijskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść chiles w misce i przykryj wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Niech chiles siedzieć, aż zmiękną, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
3
Umieść chiles w blenderze z 1/4 szklanki płynu do namaczania i wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Masło i olej rozgrzać w średnim rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodać szalotki i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
6
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
7
Dodać wino i Porto i gotować, aż do całkowitego zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodać bulion, puree z chile i brązowy cukier, doprowadzić do wrzenia i gotować, mieszając sporadycznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
9
Dodać żurawinę i gotować, aż sos zmniejszy się do konsystencji sosu i żurawiny popped i są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Zdjąć z ognia i dodać jeżyny, pietruszkę, szałwię oraz sól i pieprz do smaku. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, OpcjonalniePół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Cava Mestres Reserva Brut 1312. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Jasnożółty słomkowy kolor z widocznymi zielonymi pasemkami i drobnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna Finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżo ciętych ziół. Na podniebieniu jest świeży, odsłaniając wielką równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemny i łatwy do picia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn