Czerwony Sos Chile-Żurawinowy

Czerwony Sos Chile-Żurawinowy
Czerwony sos Chile - żurawina może być tylko sos szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 264 kalorie, 6G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać New mexico chile pod, żurawina, Wino i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Spróbuj Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Enchiladas warzywne z sosem Chile, oraz Adobo Indyk z sosem Czerwono-chilijskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść chiles w misce i przykryj wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Niech chiles siedzieć, aż zmiękną, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
3
Umieść chiles w blenderze z 1/4 szklanki płynu do namaczania i wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Masło i olej rozgrzać w średnim rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dodać szalotki i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
6
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
7
Dodać wino i Porto i gotować, aż do całkowitego zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodać bulion, puree z chile i brązowy cukier, doprowadzić do wrzenia i gotować, mieszając sporadycznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Dodać żurawinę i gotować, aż sos zmniejszy się do konsystencji sosu i żurawiny popped i są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
10
Zdjąć z ognia i dodać jeżyny, pietruszkę, szałwię oraz sól i pieprz do smaku. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Cava Mestres Reserva Brut 1312. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Jasnożółty słomkowy kolor z widocznymi zielonymi pasemkami i drobnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna Finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżo ciętych ziół. Na podniebieniu jest świeży, odsłaniając wielką równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemny i łatwy do picia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn