Czerwony ryż i kiełbasa
Czerwony ryż i kiełbasa wymaga około 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Za 1,66 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 23G białka, 9g tłuszczu i w sumie 421 kalorii. Mieszanka przypraw, soli i pieprzu, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 25 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czerwony Ryż Z Kiełbasą Habanero I Czerwoną Fasolą, Czerwony ryż z kiełbasą i papryką, oraz Czerwona Fasola I Ryż Z Kiełbasą Andouille.
Instrukcje
Połącz ryż i wodę w rondelku i zagotuj. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut, aż ryż zmięknie, a woda zostanie wchłonięta. Odłóż na bok.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Podgrzej dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj boczek i zrumień z każdej strony.
Dodaj cebulę, czosnek i zieloną paprykę na patelnię i gotuj do miękkości, często mieszając.
Wmieszaj kiełbasę i gotuj na gorąco, a następnie wlej pomidory. Gotuj tylko do podgrzania. Dodaj ugotowany ryż i sos do spaghetti. Dopraw włoską przyprawą, solą i pieprzem.
Przełóż do dużego naczynia żaroodpornego i przykryj pokrywką lub folią aluminiową.
Piec przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku, następnie zdejmij pokrywkę i gotuj przez dodatkowe 15 minut.