Czerwony Lucjan z prowansalskim sosem pomidorowym

Czerwony Lucjan z prowansalskim sosem pomidorowym
Czerwony Lucjan z prowansalskim sosem pomidorowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Na 4,51 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, cukru, kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche, Łosoś Prowansalski Z Sosem Pomidorowo-Bazyliowym, oraz Łosoś Prowansalski Z Sosem Pomidorowo-Bazyliowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos pomidorowy, rozgrzej oliwę w średnim rondlu na średnim ogniu. Gdy jest ciepły, dodać cebulę, koper włoski, por, i czosnek i-smażyć na średnim ogniu do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać nasiona kopru włoskiego, pomidory, ocet sherry i cukier i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, aż pomidory zostały podzielone i smaki rozwinęły, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
PomidorPomidor
CukierCukier
3
Przeprowadź mieszaninę przez młyn spożywczy lub puree za pomocą ręki lub zwykłego blendera lub robota kuchennego. Aby uzyskać bardzo gładki puree, w razie potrzeby przecedzić przez drobne sito. Odstawić sos na patelnię i doprawić solą i pieprzem; przykryć do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
PatelniaPatelnia
4
Ziemniaki ugotować w małym garnku z wrzącą osoloną wodą do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Odcedzić i przykryć, aby utrzymać ciepło.
6
Tymczasem w średniej patelni smażonej na tyle dużej, aby utrzymać koper włoski w jednej warstwie, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać koper włoski, wraz z łyżką wody, doprawić solą i pieprzem, i gotować, obracając raz, do miękkości, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Koper WłoskiKoper Włoski
WodaWoda
8
Koper włoski przekładamy do miski, dodajemy ziemniaki fingerling, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i przykryć do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ogórki, Do PodaniaSłodkie Ogórki, Do Podania
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Rozgrzać patelnię smażoną na tyle dużą, aby utrzymać snapper na średnim ogniu i dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek. Doprawić rybę solą i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SnapperSnapper
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieść skórkę do góry na patelni i gotuj, aż krawędzie zaczną się matowe, o 4 protokół. Obróć i kontynuuj gotowanie, dopóki nie skończysz (nóż włożony w najgrubszą część ryby powinien ujawnić perłową nieprzezroczystość), o 4 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
11
W międzyczasie podgrzej sos pomidorowy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
12
Ubić oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Łyżka sosu na poszczególnych talerzy do serwowania. Wierzch z ciepłym koprem włoskim i fingerling ziemniaków, a następnie ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ogórki, Do PodaniaSłodkie Ogórki, Do Podania
Koper WłoskiKoper Włoski
SOSSOS
RybyRyby
14
Skropić odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, posypać solą morską i udekorować zarezerwowanymi liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól MorskaSól Morska
Koper WłoskiKoper Włoski
15
artykuł var
16
Typ_27_data = {};
17
artykuł
18
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia96
Magazyn