Czerwony Lucjan z prowansalskim sosem pomidorowym

Czerwony Lucjan z prowansalskim sosem pomidorowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Na 4,51 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, cukru, kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche, Łosoś Prowansalski Z Sosem Pomidorowo-Bazyliowym, oraz Łosoś Prowansalski Z Sosem Pomidorowo-Bazyliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos pomidorowy, rozgrzej oliwę w średnim rondlu na średnim ogniu. Gdy jest ciepły, dodać cebulę, koper włoski, por, i czosnek i-smażyć na średnim ogniu do miękkości, o 10 protokół.
Dodać nasiona kopru włoskiego, pomidory, ocet sherry i cukier i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, aż pomidory zostały podzielone i smaki rozwinęły, o 45 protokół.
Przeprowadź mieszaninę przez młyn spożywczy lub puree za pomocą ręki lub zwykłego blendera lub robota kuchennego. Aby uzyskać bardzo gładki puree, w razie potrzeby przecedzić przez drobne sito. Odstawić sos na patelnię i doprawić solą i pieprzem; przykryć do ogrzania.
Ziemniaki ugotować w małym garnku z wrzącą osoloną wodą do miękkości.
Odcedzić i przykryć, aby utrzymać ciepło.
Tymczasem w średniej patelni smażonej na tyle dużej, aby utrzymać koper włoski w jednej warstwie, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodać koper włoski, wraz z łyżką wody, doprawić solą i pieprzem, i gotować, obracając raz, do miękkości, o 12 protokół.
Koper włoski przekładamy do miski, dodajemy ziemniaki fingerling, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i przykryć do ogrzania.
Rozgrzać patelnię smażoną na tyle dużą, aby utrzymać snapper na średnim ogniu i dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek. Doprawić rybę solą i białym pieprzem.
Umieść skórkę do góry na patelni i gotuj, aż krawędzie zaczną się matowe, o 4 protokół. Obróć i kontynuuj gotowanie, dopóki nie skończysz (nóż włożony w najgrubszą część ryby powinien ujawnić perłową nieprzezroczystość), o 4 minuty więcej.
W międzyczasie podgrzej sos pomidorowy na średnim ogniu.
Ubić oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i skórkę pomarańczową.
Łyżka sosu na poszczególnych talerzy do serwowania. Wierzch z ciepłym koprem włoskim i fingerling ziemniaków, a następnie ryby.
Skropić odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, posypać solą morską i udekorować zarezerwowanymi liśćmi kopru włoskiego.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.