Czerwony Lucjan Alfreda Portale z ziemniakami i cebulą

Czerwony Lucjan Alfreda Portale z ziemniakami i cebulą to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 38g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,55 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz rozmaryn, cytryna, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Zapiekany Lucjan z Harissą, młodymi ziemniakami i dymką, Chrupiący Czerwony Lucjan z ziemniakami, cebulą, karczochami i zielonymi oliwkami z sosem Vierge, oraz Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 400°. W 10 " patelni ovensafe na średnim ogniu, rozgrzać olej.
Dodać ziemniaki; przykryć i gotować do miękkości, 10 protokół.
Dodać cebulę, czosnek, tymianek i rozmaryn, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przykryć i gotować, aż warzywa zmiękną, 5 protokół. Na patelni, tworzą mieszaninę ziemniaków na cztery kopce. Przyprawić rybę solą i czarnym pieprzem; na każdym kopcu ułożyć filet i na wierzch polać plasterkami cytryny. Zwiększyć ciepło do wysokiej; gdy patelnia skwierczy, dodać wino i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, 2 protokół.
Dodać bulion; doprowadzić sos do wrzenia. Przykryć i piec, 8 minut.
Usuń ryby i warzywa i przenieś do 4 talerzy; zapas bulionu na patelni. Powrót patelni do góry pieca na dużym ogniu i zmniejszyć bulion, 1 do 2 minut.
Dodać pomidory, oliwki, natkę pietruszki i sok do smaku; gotować, aż sos będzie gęsty, 10 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio