Czerwony Chili Przetarty Łosoś
Czerwony chili przetarty łosoś jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 46g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 570 kalorii. Na 5,57 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z wholefoodsmarket.com ma 14 fanów. Jeśli masz oregano, gałązki kolendry, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Łosoś Natarty Chili, Łosoś Natarty Chili, oraz Łosoś natarty Chili z salsą brzoskwiniową ananasową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć papryki chile w wystarczającej ilości ciepłej wody, aby pokryć je przez 30 minut, do miękkości. Gdy chiles są miękkie, usunąć i wyrzucić łodygi i nasiona, a następnie przenieść do blendera. (Rezerwy moczenie cieczy.)
Dodać cukier, sok z limonki, czosnek, oregano i sól i czyste, aż do uzyskania konsystencji pasty. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj trochę płynu do namaczania chile, 1 łyżeczkę na raz, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.Rozgrzej piekarnik do 177°. ułóż filety z łososia na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia od strony do dołu, po prostu dotykając, aby przypominały całą stronę łososia.
Rozprowadź Chile pure równomiernie na szczytach łososia, aby całkowicie pokryć każdy filet.
Ułóż plastry limonki na środku łososia w jednej linii prostej, a następnie posmaruj je olejem.
Piec przez 25 do 30 minut, aż łosoś będzie złoty i całkowicie ugotowany. Ostrożnie wyjmij filety z łososia na półmisek, odtwarzając oryginalny kształt.
Podawać na gorąco z piekarnika, w temperaturze pokojowej lub schłodzone.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.