Czerwony, biały i jagodowy tort lodowy
Czerwone, białe i jagodowe ciasto lodowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 391 kalorii, 3G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ciasteczka waniliowe, ciężką śmietanę do ubijania, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 229 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Lemon Blueberry Icebox Cake, Czerwony biały i niebieski tort lodowy, oraz Ciasto czerwono - biało-jagodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć i kadłub truskawki. Połowę truskawek odstawić do dekoracji, a resztę przecedzić w robocie kuchennym.
Przełożyć puree do średniej wielkości miski i wymieszać z sokiem z cytryny, skórką i 1 łyżką cukru. Odstawić.
Beat 1 szklanka śmietany z mieszanką elektryczną na dużej prędkości, aż miękkie szczyty zaczynają tworzyć. Powoli złóż puree z truskawek i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty.
Na dużym talerzu lub półmisku, rozprowadzić 1 łyżkę truskawkowej bitej śmietany na dnie, aby zakotwiczyć ciasto na talerzu. Na wierzchu 14 ciasteczek waflowych w okrągły wzór.
Za pomocą szpatułki równomiernie przykryć wafle bitą śmietaną truskawkową, a następnie polać ciasteczkami waflowymi. Powtarzaj, aż będziesz miał 7 warstw wafli.
Ubić pozostałą filiżankę śmietany z dwiema łyżkami cukru i wanilii, aż utworzą się sztywne szczyty. Za pomocą szpatułki rozłóż bitą śmietanę wzdłuż wierzchu i boków ciasta. Aby stworzyć wzór gwiazdy: pokrój truskawkę na 5 równych plasterków z małym plasterkiem, aby pokryć przestrzeń w środku gwiazdy.
Umieść truskawkową gwiazdę na środku ciasta i udekoruj jagodami w okrągły wzór. Połowę pozostałych truskawek i ułożyć w zewnętrznym pierścieniu wzdłuż krawędzi ciasta. Przechowywać w lodówce przez 6 godzin lub na noc przed podaniem.