Czerwone wino risotto z kaczką i grzybami garlickimi

Czerwone wino risotto z kaczką i grzybami garlickimi
Czerwone wino risotto z kaczką i grzybami czosnkowymi wymaga z grubsza 40 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 812 kalorii, 20g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 3,88 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis jest lubiany przez 47 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz kaczkę, cebulę, paluszki selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Risotto jęczmienne z grzybami czosnkowymi, Garlicky Zwiędły Jarmuż Z Czerwonym Octem Winnym, oraz Kaczka Ze Śliwkami W Czerwonym Winie.

Instrukcje

1
W szerokim rondlu rozgrzać 1 łyżkę masła, następnie dodać cebulę, marchew i seler. Przykryć, następnie delikatnie gotować przez 10 min do miękkości. Wrzucić dwie trzecie czosnku, smażyć przez 1 min, podgrzać, dodać tymianek i ryż. Mieszaj przez kilka minut, następnie dodaj wino i pozwól mu zmniejszyć się prawie do zera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Wymieszać wywar na średnim ogniu, kadzi po kadzi, czekając na każdy dodatek do wchłonięcia przed dodaniem następnego. Utrzymuj ciepło na średnim zbyt gorącym, a wywar odparuje, a nie zostanie wchłonięty przez ryż. Gdy ryż jest kremowy i po prostu ugotowany, zdejmij ogień, dodaj kaczkę, a następnie przykryj przez 5 minut, aby się rozgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Cała KaczkaCała Kaczka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
3
Pozostałe masło roztopić na innej szerokiej patelni, dodać grzyby, a następnie smażyć na dużym ogniu przez około 3 min, aż się zezłocą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać pozostały czosnek, smażyć jeszcze 1 min, następnie doprawić. Grzyby wymieszać z risotto, następnie rozsypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Risotto w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn