Czerwone wino risotto z kaczką i grzybami garlickimi

Czerwone wino risotto z kaczką i grzybami garlickimi
Czerwone wino risotto z kaczką i grzybami czosnkowymi wymaga z grubsza 40 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 812 kalorii, 20g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 3,88 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis jest lubiany przez 47 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz kaczkę, cebulę, paluszki selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Risotto jęczmienne z grzybami czosnkowymi, Garlicky Zwiędły Jarmuż Z Czerwonym Octem Winnym, oraz Kaczka Ze Śliwkami W Czerwonym Winie.

Instrukcje

1
W szerokim rondlu rozgrzać 1 łyżkę masła, następnie dodać cebulę, marchew i seler. Przykryć, następnie delikatnie gotować przez 10 min do miękkości. Wrzucić dwie trzecie czosnku, smażyć przez 1 min, podgrzać, dodać tymianek i ryż. Mieszaj przez kilka minut, następnie dodaj wino i pozwól mu zmniejszyć się prawie do zera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Wymieszać wywar na średnim ogniu, kadzi po kadzi, czekając na każdy dodatek do wchłonięcia przed dodaniem następnego. Utrzymuj ciepło na średnim zbyt gorącym, a wywar odparuje, a nie zostanie wchłonięty przez ryż. Gdy ryż jest kremowy i po prostu ugotowany, zdejmij ogień, dodaj kaczkę, a następnie przykryj przez 5 minut, aby się rozgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cała KaczkaCała Kaczka
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
3
Pozostałe masło roztopić na innej szerokiej patelni, dodać grzyby, a następnie smażyć na dużym ogniu przez około 3 min, aż się zezłocą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać pozostały czosnek, smażyć jeszcze 1 min, następnie doprawić. Grzyby wymieszać z risotto, następnie rozsypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Risotto w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn