Czerwone Wino-Duszone Żeberka Z Cytrynowo-Ziołową Gremolatą
Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,66 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać kawałki krótkie, sos worcestershire, pieczona papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 212 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polentan i mieszanką zielną Gremolata, Żeberka duszone w piwie z Gremolatą pomarańczową, oraz Czerwone Wino Duszone Żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Mąkę, 1½ łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu wymieszać w dużym, płytkim naczyniu. Pogłębiać krótkie żeberka w mieszaninie mąki, pokrywając wszystkie strony i wytrząsając nadmiar.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piecu na dużym ogniu, aż do palenia. Brązowe krótkie żeberka dwa z boku, obracając się, aż dobrze zbrązowieje ze wszystkich stron, w sumie około 8 minut na partię.
Przenieś usmażone żebra na duży talerz.
Dodaj czerwone wino do patelni, zeskrobując rumiane kawałki z dna drewnianą łyżką. Doprowadzić do wrzenia i pozostawić na wolnym ogniu przez minutę przed dodaniem pomidorów, sos Worcestershire, czerwona papryka, liście laurowe, cebula, skórka pomarańczowa, czosnek i cukier. Powrót do wrzenia, przykryć, umieścić w piekarniku i dusić, aż mięso będzie miękkie, 2 ½ do 3 godzin, obracając żeberka w połowie gotowania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podczas gdy krótkie żeberka są gotowania, połączyć skórkę z cytryny, pietruszka, czosnek, i pieprz płatki. Doprawić do smaku solą.
Po zakończeniu mięsa odstawić na co najmniej 10 minut, lub dla lepszych rezultatów schłodzić i podgrzać następnego dnia. Odrzuć liście laurowe, cebulę, skórkę i czosnek.
Na talerzu ułożyć krótkie żeberka, skropić duszonym płynem, a na wierzchu delikatnie natrzeć gremolatą.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
![Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot]()
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc