Czerwone Wino Duszone Żeberka Wołowe
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 239 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.11 za porcję. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i podnieś długie żeberka wołowe, rozmaryn, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Żeberka Duszone W Winie, Czerwone Wino Duszone Żeberka, oraz Czerwone Wino Duszone Żeberka.
Instrukcje
Rozgrzać do 325 stopni F.
Podgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Posyp krótkie żeberka solą i pieprzem i podsmaż w oleju ze wszystkich stron, aż będą dobrze zarumienione, 8to10 minut.
Usuń krótkie żebra z pianki.
Dodać jeniony, marchew i pieczarkiprzygotowania w patelni. Gotuj do czasu, aż umszalni uwolnią swój płyn, około 7 minut.
Posypać mąką i mieszać, aż będzie gładka. Wymieszać z bulionem, czerwonym winem, pastą pomidorową i gałązkami rozmarynu. Gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż zmniejszy się o połowę, około 10 minut. Ułóż krótkie żeberka w mieszaninie warzywnej, przykryj i piecz, aż mięso będzie miękkie, około 2 1/2 godziny.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Wołowe żeberka w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot]()
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.