Czerwone Wino Duszone Żeberka

Czerwone wino duszone żeberka to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1753 kalorii, 52g białka, oraz 135 g tłuszczu każdy. Na 9,52 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, wino porto, marchew i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Żeberka Duszone W Winie, Czerwone Wino Duszone Żeberka, oraz Czerwone Wino Duszone Żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żeberka przyprawiamy solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na dużym ogniu. Żeberka Sear, partiami, ze wszystkich stron, aż dobrze rumiane.
Wyjąć żebra i odstawić na bok.
Dodaj kilka filiżanek wina do holenderskiego pieca do deglaze patelni, skrobanie wszystkie brązowe kawałki, które Moje przyklejone do patelni.
Wylać i rezerwy.Rozgrzej piekarnik do 177° wytrzeć patelnię i dodać 5 łyżek oleju i cebulę, por, marchew, rzepa, korzeń selera, seler i czosnek. Brąz na średnim ogniu, następnie dodać koncentrat pomidorowy i gotować 5 minut więcej.
Dodaj zioła i powrót żeberka krótkie. Dodaj również płyn do deglazowania, resztę wina, porto, ziarna pieprzu i 1 łyżkę soli.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć zawartość o co najmniej 1 cal.Przykryć garnek folią aluminiową i wstawić do piekarnika na 4 do 5 godzin, aż mięso łatwo oddzieli się od kości.
Wyjąć mięso i przykryć szczelnie folią. Na dużym ogniu zmniejsz duszenie cieczy o około 80%, będzie ciemny i syropowaty. Szczep.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.