Czerwone Wino-Duszone Jagnięce Golonki
Czerwone wino-duszone jagnięce Shanks może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $5.95 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cebulę, ząbki czosnku, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Czerwone Wino Duszone Golonki Jagnięce, Czerwone Wino Duszone Golonki Jagnięce, oraz Golonki jagnięce duszone w winie z Herbes de Provence.
Instrukcje
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej oliwę z oliwek. Golonki jagnięce przyprawiamy solą i pieprzem i brązujemy z 3 stron na umiarkowanie dużym ogniu, około 4 minut na stronę.
Dodaj czosnek, marchew, seler i cebulę do zapiekanki.
Dodaj czerwone Wino i gotuj przez 3 minuty.
Dodać wodę i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Dodaj liście laurowe i ziarna pieprzu. Zapiekankę szczelnie przykryć i przełożyć do piekarnika. Dusić golonki jagnięce, obracając raz, przez około 1,5 godziny, lub do bardzo miękkiej.
Przełóż jagnięce golonki do żaroodpornego naczynia do serwowania. Za pomocą drobnego sita odcedzić płyn do duszenia do średniego rondla, naciskając na ciała stałe. Gotuj duszony płyn na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, około 20 minut. SOS przyprawiamy solą i pieprzem, polewamy ok. 1/2 szklanki jagnięciny. pozostały sos utrzymujemy w cieple. Trzonki jagnięce przykryć folią i podgrzać w piekarniku przez około 10 minut.
Podajemy jagnięce golonki z pozostałym sosem, Klon glazurowane warzywa korzeniowe i duszona czerwona kapusta.