Czerwone Pełnoziarniste Penne
Czerwone pełnoziarniste Penne może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1487 kalorii, 51g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka penne, parmezan, migdały blanszowane, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać blanszowane migdały, można śledzić to danie główne z Torty Pinecone jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Czerwone Pełnoziarniste Penne, Groch wiosenny-sto z pełnoziarnistym Penne, oraz Pełnoziarniste Penne z homarem i boczkiem.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do miękkości.
Odcedzić ziemniaki w durszlaku nad miską, rezerwując 1 1/2 szklanki płynu. Ziemniaki lekko ostudzić i pokroić na 1/2 cala kawałki.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na małej patelni na małym ogniu.
Dodaj migdały, szalotki, i czosnek na patelnię; gotować 8 minut lub aż migdały są złote, często mieszając.
Umieścić mieszaninę migdałów w robocie kuchennym; dodać pozostałe 3 łyżki oleju, sok, ser, harissa, i sól; proces 1 minutę lub do dobrze wymieszane i prawie gładkie. Z włączonym procesorem powoli wlać 1 1/2 szklanki zarezerwowanego płynu do gotowania przez zsyp żywności; proces 1 minutę lub do uzyskania gładkości.
Połącz makaron, ziemniaki i mieszankę migdałów w dużej misce, delikatnie podrzucając. Złożyć w rukoli; posypać bazylią.