Czerwone i zielone Aksamitne ciasto!
Czerwone i zielone Aksamitne ciasto! może to tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 14 i kosztuje 22 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, ocet destylowany, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Rolada Z Czerwonego Aksamitu, Tort Z Zielonego Aksamitu, oraz Tort Z Zielonego Aksamitu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Nasmaruj blachę o wymiarach 9x13 cali.
Mash warzyw skracania i cukru razem w dużej misce, aż gładkie i kremowe; ubić w jajkach, aż w pełni włączone.
Mieszaj maślankę, kakao w proszku, sól i ekstrakt z wanilii do skracającej się mieszaniny, aż płynne składniki będą równomiernie miały kolor i konsystencję.
Mąkę przesiać do płynnych składników aż do połączenia.
Wlać połowę ciasta do osobnej miski.
Lekko mieszać czerwony kolor żywności do jednej miski ciasta i zielony kolor żywności do drugiej miski ciasta.
Szybko złożyć 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej i 1 1/2 łyżeczki białego octu do miski czerwonego ciasta; szybko złożyć 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej i 1 1/2 łyżeczki białego octu do miski Zielonego ciasta.
Wlać czerwone i zielone ciasto do przygotowanej patelni w naprzemiennych kolorach.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie lekko rumiane na górze i wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 25 do 30 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed lukier.