Czerwone Enchiladas Z Queso Añejo
Przepis czerwone Enchiladas z Queso Añejo może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 45 minut. Jedna porcja zawiera 592 kalorie, 21g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,81 zł za porcję. Niewiele osób lubiło to danie główne. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka soli koszernej, zmielony cynamon, tortille kukurydziane i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Queso Pork Enchiladas, Poncz Rumowy Anejo, oraz Seared Queso Fresco I Queso Panela Z Cilantro Mojo.
Instrukcje
Ustaw dużą 12-calową patelnię żeliwną na dużym ogniu.
Dodaj chiles i gotować, przewracanie często, dopóki nie są tosty, trzy do pięciu minut. Po zakończeniu przenieść do blendera wraz z czekoladą, oregano, cynamon, krakersy, czosnek, goździki, i 1 1/2 szklanki wrzącej wody. Upewnij się, że chiles są zanurzone i odstawić na pięć minut. Zmiksować na gładką masę.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko do średniej wielkości miski.
Wlać jedną łyżkę oleju do dwugartowego rondla i włączyć ciepło do średniej-wysokiej. Gdy olej zaczyna migotać, wlać sos chile. Gotować, mieszając często, aż zmniejszy się do gęstego sosu, trzy do sześciu minut. Doprawić do smaku solą. Wyłącz ogrzewanie.
W średniej wielkości misce, połączyć queso añejo i mielonej żółtej cebuli.
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużego holenderskiego piekarnika, aby uzyskać około dwóch cali w górę boków. Włącz ciepło do średnio wysokiego i doprowadzić do temperatury 350-F. za pomocą pary szczypiec, weź jedną tortillę i zanurz się w oleju, przesuwając go stale, aż nadmuchnie, ale nie jest jeszcze ostry, o 15 sekund.
Wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Powtórz proces z pozostałymi tortillami.
Każdą tortillę zanurz w sosie, aby każda była całkowicie pokryta. Następnie napełnij każdy z około trzech łyżek mieszanki sera i cebuli.
Zwinąć jak cygara i podawać z większą ilością sera i mieloną cebulą posypaną na wierzchu.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.